Nærmere “normalen” neste uke

8. mai 2020

Mandag 10. mai er siste dagen i dagens «krise-fase». 11. mai går Spania fra fra fase 0 til fase 1 i det regjeringen, litt for litt, fjerner dagens restriksjoner.

Mere utetid på Costa Blanca
I Valencia-regionen har myndighetene bedt staten om tillatelse til å mykne opp ordningen hvor folk bare kan gå ut eller trimme bestemte timer hver dag. Sommeren kommer tidlig på Costa Blanca og varmen som følger med gjør det upraktisk å binde enkelte aldersgrupper til å skulle gå ut bare midt på dagen.

Les om hva “nytt” du kan gjøre 11. mai i Spania: 11. may kan du gå på bar med vennegjengen og fylle bilen med passasjerer

Ber om bading på Costa del Sol
I Andalucia vil åtte av provinsene gå til fase 1. 30 av regionens 33 helse-distrikt møter kravene for lav smitte etc. Tre distrikter i Granada og Malaga forblir i fase 0 noe lengre. Regionens president har bedt om at folk må få bade på Costa del Sols strender fra og med 25. mai, og ikke utsatt til fase 3 som pr i dag er planen i følge regjeringens tabell.

Kanariøyene til fase 1
Regionens myndigheter har oversendt de nødvendige data til staten så de fire øyene som i dag er i fase 0 kan gå over til fase 1 på mandag.

Balearene
Myndighetene for Balearene har bedt om at Mallorca går fra fase 0 til fase 1 på 11. mai. Myndighetene har tidligere bedt om det samme for Ibiza. Balearene har sett lite Corona-smitte med bare ett nytt smitte-tilfeller siste to dagene.

Katalonia holder tilbake
Unntaket er Katalonia og Castilla y Leon som forblir i fase 0 da et stort antall av kommunene i disse regionene ikke møter kravene for deskalering.

Statsminister Pedro Sanchez:
Regner med alt er «normalt» i Spania mot slutten av juni

Kilde

Spaniaposten.no

Compare listings

Compare

Er du på jakt etter drømmeboligen her på Costa Blanca i Spania?

Bli med oss i CasaVerano på en skreddersydd og fullstendig uforpliktende visningstur.

Vi bestiller og betaler hotell for 2 personer i inntil 3 netter.
Det eneste du behøver å gjøre er og avtale med oss og bestille flybilletter, så ordner vi resten for deg.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vi setter stor pris på at du vil skrive en omtale om din erfaring med oss i CasaVerno som din Eiendomsmegler her på Costa Blanca.

På forhånd, tusen takk! – og takk for tilliten du har vist oss ved å velge oss som din samarbeidspartner!