Nye reiseråd: Europa åpnes for nordmenn 15. juli

25. juni 2020

Gode nyheter for deg som vil på utenlandsferie i sommer – men alle reiser til Sverige, inkludert Gotland, vil fortsatt medføre karantene.

– Vi har kunne lette på smitterestriksjoner fordi smitten er lav, men det er fortsatt like mange i risikogruppen, innledet statsministeren pressekonferansen torsdag.

Solberg viste også til økonomiske og sosiale kostnader som nedstengningen har medført, som at skolen har vært stengt, og at norske arbeidsplasser har forsvunnet.

– Regjeringens strategi er fortsatt å åpne opp rolig og kontrollert.

Regjeringen hadde varslet at nye reiseråd ville bli presentert under pressekonferanseen i forkant:

Det vil bli åpnet for å reise ut til land i Europa uten å sitte i karantene, men det er gitt at landene oppfyller objektive kriterier til utbrudd av smitte. Dette omfatter blant annet smitte i folketall, systemer for smittesporing, informasjon – og deretter gjøres en helhetsvurdering.

På pressekonferansen ble det klart at reiser til Sverige og Gotland fremdeles vil medføre karantene på grunn av smittesituasjonen. Helseminister Bent Høie minnet om at folk reiser på eget ansvar, og at Norge fremdeles vil være det tryggeste valget for ferielystne nordmenn.

Les også:
Reiselivsnæringen venter i spenning på regjeringens nye reiseregler: – Vi er klare for å kaste oss rundt…

Avhenger av smittesituasjonen
Solberg bekreftet dermed det DN erfarte fra kilder i regjeringsapparatet i forkant av pressekonferansen, nemlig at regjeringen hever innreiserestriksjonene 15. juli for innbyggere i EØS- og Schengen-området. På samme tid blir det mulig for nordmenn å reise ut til Europa og komme hjem igjen uten å måtte gå i karantene – med noen unntak:

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli utarbeide listen over land som fortsatt vil være rammet av reiserestriksjoner etter 15. juli, basert på smittesituasjonen.

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, bortsett fra Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland som ble unntatt reiserådet 15. juni. Gotland har vært det eneste området i Sverige hvor nordmenn kan reise til uten karantene.

Kilde: Dagen Næringsliv

Compare listings

Compare

Er du på jakt etter drømmeboligen her på Costa Blanca i Spania?

Bli med oss i CasaVerano på en skreddersydd og fullstendig uforpliktende visningstur.

Vi bestiller og betaler hotell for 2 personer i inntil 3 netter.
Det eneste du behøver å gjøre er og avtale med oss og bestille flybilletter, så ordner vi resten for deg.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vi setter stor pris på at du vil skrive en omtale om din erfaring med oss i CasaVerno som din Eiendomsmegler her på Costa Blanca.

På forhånd, tusen takk! – og takk for tilliten du har vist oss ved å velge oss som din samarbeidspartner!