Reisende fra utlandet må i «karantene»

12. mai 2020

Det spanske innenriksdepartementet har besluttet at fra og med 15. mai må de som skal reise inn i Spania bekrefte de faktisk bor i Spania, dette gjelder også spanske borgere.

Alle som reiser inn må isolere seg selv i 14 dager. Dette kan man gjøre i egen bolig og bare gå ut for viktige ærend som å handle etc.

Kravet vil gjelde så lenge Spania er i “alarm-tilstand” noe som trolig betyr til slutten av juni etter hva Spanias statsminister Pedro Sanchez har sagt.

Innskjerpingen er ment å kontrollere ankomster til Spania fra Schengen-området, inklusive Norge. Spanske myndigheter vil på denne måten forhindre at spanjoler som bor utenfor Spania tar med seg Corona-viruset til Spania og sprer smitten på nytt. Spania har endelig fått ned Corona-smitten og vil unngå nye utbrudd.

Offisielt heter deg seg at tiltaket med 14. dagers karantene har vært et krav i Spania siden 23. mars, for de som ankom Spania fra land utenfor Schengen. Innenriksdepartementet har med denne siste oppdateringen utvidet kravet til å også gjelde de som reiser fra land i Schengen sonen.

Kilde
Spaniaposten.no

Compare listings

Compare

Er du på jakt etter drømmeboligen her på Costa Blanca i Spania?

Bli med oss i CasaVerano på en skreddersydd og fullstendig uforpliktende visningstur.

Vi bestiller og betaler hotell for 2 personer i inntil 3 netter.
Det eneste du behøver å gjøre er og avtale med oss og bestille flybilletter, så ordner vi resten for deg.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vi setter stor pris på at du vil skrive en omtale om din erfaring med oss i CasaVerno som din Eiendomsmegler her på Costa Blanca.

På forhånd, tusen takk! – og takk for tilliten du har vist oss ved å velge oss som din samarbeidspartner!